w języku francuskim - jest to sposób krojenia produktów w grubą kostkę. Więcej metod krojenia znajdziesz TUTAJ.
to grecki ser wykonany głównie na bazie mleka owczego (ale również koziego) z serwatki będącej pozostałością po wyrobie sera kefalotiri. Posiada gładką, kremową konsystencję, jest łagodny i ma...
(łac. Cucumis melo), roślina z rodziny dyniowatych, posiadająca owoc o soczystym, słodkim i niezwykle aromatycznym miąższu.Wyróżniamy kilka odmian melonów, rozpoznawalnych po kształcie oraz barwie...
Przygotowanie restauracyjnej kuchni do serwisu, polegające na:- sprawdzeniu kuchennego sprzętu i narzędzi kuchennych - rozgrzaniu pieca i palników- wstępnej obróbce składników (mycie, krojenie)...
pochodzący z Włoch, podpuszczkowy i niedojrzewający, biały, miękki ser w kształcie kuli. Cechuje go elastyczna konsystencja i bardzo świeży, lekko kwaskowy smak.Nazwa sera pochodzi od włoskiego słowa...
To rodzaj babeczki podobnej do Cupcake, ale mniej słodkiej, rzadko zdobionej, a co ważne, występującej również w wersji słonej.Warto wiedzieć, że 30 marca to Światowy Dzień Muffin :-)Więcej...