Szukaj

Miejsca

Winnice Kojder w ZaKładce – Naturalnie

Komentowana degustacja win z Gościem specjalnym, wraz z kolacją to specjalność krakowskiej ZaKładka Bistro de Cracovie. 29 listopada, w ramach V Jesieni Enologicznej, odbyło się spotkanie z Winnicą Kojder, podczas kolacji przygotowanej w konwencji food&wine pairing.

Le Comptoir de la Gastronomie - miejscówka z Foie Gras

Kulinarny spacer po Paryżu mieliśmy w zasadzie dokładnie zaplanowany. Do czasu, kiedy w drodze do jednej z restauracji trafiliśmy na tą bardzo francuską miejscówkę.

Terra Madre Day i Wigilia w 12 odsłonach

Lokalne produkty, świadomość konsumpcyjna oraz odpowiedzialna produkcja wysokiej jakości żywności - te idee popierać będę zawsze. I tym kieruje się koncepcja Terra Madre, której poświęcone są dzisiejsze spotkania slowfoodowe w blisko 150 krajach na całym świecie. Z tej okazji Slow Food Cracovia zorganizowała warsztaty kulinarne - w których miałam okazję uczestniczyć.

NATURA FOOD 2012 w moim obiektywie

Minął rok, odkąd zawitałam w Łodzi podczas IV edycji Natura Food. Tegoroczne Targi zapowiadały się równie interesująco. Wystawcy i odwiedzający doczekali się nowoczesnej hali, a organizatorzy zapewnili atrakcyjny program towarzyszący. Muszę przyznać - nie zawiodłam się!

Ale po kolei.

NATURA FOOD 2012. Krótki przewodnik

Za niespełna dwa tygodnie, 12 października rozpoczyna się V edycja Targów Naturalnej Żywności NATURA FOOD. Jak wiecie, ArtKulinaria objęły patronat nad tym wydarzeniem. Słowem wstępu o Targach zapoznałam Was w -> tym wpisie. Dzisiaj natomiast chciałabym przybliżyć skrót informacji dotyczących tego, co warto na Targach zobaczyć.

U schyłku lata. Lanckorona

Schyłek lata i początek jesieni mają w sobie tyle łagodnego ciepła, że mimowolnie ulegam ich hipnotycznej wręcz magii.
Chcę zrywać jabłka, leżeć na trawie i pozwolić słońcu muskać moją skórę.
Mogłabym być tą porą roku.

Lanckorona i jej zatrzymany w czasie anturaż sprzyjają chęci chwilowego zwolnienia, złapania oddechu i niewymuszonego istnienia. Niech taką pozostanie jak najdłużej.