Szukaj

Artykuły

Riesling w majowym deszczu - degustacja komentowana

Stowarzyszenie Kobiety i Wino to organizacja aktywizująca i edukacyjna dla kobiet. Dlatego stanowi fantastyczną przestrzeń do organizowania degustacji komentowanych i szkoleń. Tak było i tym razem. Niemiecki riesling, majowy deszcz na zewnątrz i słońce w uśmiechach miłośników wina stworzyły wyśmienity kupaż wieczoru, który spędziłyśmy w miniony wtorek w ramach Riesling Weeks, organizowanych przez Niemiecki Instytut Wina.

Stowarzyszenie Kobiety i Wino

Stowarzyszenie Kobiety i Wino to ogólnopolska organizacja kobieca, która edukuje o winie, promuje wartościowy styl życia oraz aktywizuje przedsiębiorczość kobiet.Jest równolatką mojej ZaKładki, początek roku 2013 był tą chwilą, kiedy zawiązały się obie zupełnie niezależnie.

Nie tylko kuchenne historie o miłości

Food&Friends to mój ulubiony magazyn kulinarny. Bo wiem, kto za tym stoi. Camila i Igor w ZaKładce pojawili się niedługo po tym, jak powstała w krakowskiej przestrzeni gastronomicznej. Wkrótce też, bo już w styczniu 2014 roku pojawił się o niej obszerny wywiad i relacja zdjęciowa. Tym bardziej miło mi było, kiedy dostałam zaproszenie do uczestnictwa w cyklu o miłości, która nieustająco podąża, ramię w ramię z pracą w tej trudnej branży.

Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny

15 grudnia 2015 wystartowała akcja charytatywna „Mądre, piękne i gotują”. W ramach projektu sześć znanych szefowych kuchni wyda specjalną kolację. Powstał też wyjątkowy kalendarz z przepisami i portretami autorek dań. Wpływy z akcji organizowanej przez kobiety zostaną przeznaczone na wsparcie innych kobiet - osieroconej rodziny restauratora.

Akcja „Piękne, mądre i gotują” składa się z dwóch elementów:

Tagi:

Niebezpieczne związki

Wpis ten powstał na bazie panelu dyskusyjnego, którego prowadzącą była Patrycja Siwiec, dziennikarka kulinarna i autorka bloga gastronomicznego SmakLick, a obecnie z-ca redaktor naczelnej magazynu Food Service.

Jestem w bistro, zaraz wracam...

To nie będzie recenzja. Bo jak wiecie, przez prawie trzy lata prowadzenia bloga nigdy nie podejmowałam się recenzowania restauracji.  Z założenia, wiedząc, ile pracy od zaplecza prowadzenie restauracji kosztuje.

Tym samym nie przypuszczałam, że w niedługim czasie stanę po drugiej stronie.

Tagi: