Dzień dobry,
Zanim skończą się truskawki, polecam obowiązkowe ciasto w stym sezonie :-)
Zapraszam również do konkursu. Do wygrania jest wspaniała książka.
Ciasto biszkoptowe, czyli Génoise, to podstawa wielu wypieków i deserów we Francji. W odróżnieniu od klasycznego biszkoptu technika przygotowania tego ciasta polega na ubiciu całych jajek z cukrem w kąpieli wodnej... | |
Owoce morza w bulionie szparagowym Danie łączy w sobie klasyczne, pełne aromatu smaki. | |
Dorsz z bobem, rzodkiewką i sosem z sałaty Sałatka z rzodkiewki i bobu, która powoli dojrzewała w moim umyśle, szybko stała się fundamentem dla dorsza, którego wraz z pierwszym bobem nabyłam podczas ostatnich zakupów. | |
W ubiegłym tygodniu skończyłam czytać doskonałą, kolejną z serii Dolce Vita książkę (nowość wydawnicza). Dla Czytelnikow mam egzemplarz do wygrania! | |
Język baklawy. Wspomnienia. Diana Abu-Jaber Pieczołowicie nakreślony portret jordańsko-amerykańskiej rodziny, poszukiwanie własnej tożsamości - zarówno tej kulturowej, jak i kulinarnej oraz celebracja jedzenia - a to wszystko zawarte na 412 stronach pasjonujacej treści. | |
Książka dla Czytelników Zostaw komentarz i wygraj książkę :-)
| |
Zbiór najlepszych zdjęć z bloga i nie tylko. | |
Truskawki, maliny, bób, cukinia i wiele innych, sezonowych produktów w moich sezonowych daniach. |
zapraszam i pozdrawiam
Renata / ArtKulinaria.pl