Szukaj

Dzień dobry,

oto kolejna porcja nowości na ArtKulinariach. Zapraszam do odwiedzenia bloga!

Filo z botwiną

Zapraszam na botwinę ze szpinakiem, serem feta i orzechami włoskimi - wszystko zamknięte w delikatnym cieście filo.
 

Ciasto z rabarbarem i orkiszową kruszonką

Wyczekany w tym sezonie rabarbar znalazł się u mnie najpierw w tym cieście. Myślałam o umieszczeniu tych kwaskowatych owoców pod kruszonką - tak też się stało, lecz w połączeniu z klasycznym ciastem ucieranym.

 

Maj - w sezonie

Sprawdź, jakie sezonowe warzywa i owoce przyniósł ze sobą maj.

 

Majówka

Z myślą o majówce i wiosenno-letnich piknikach stworzyłam zakładkę, stanowiącą zbiór przepisów, które możesz wykorzystać wybierając się za miasto.

 

V Targi Naturalnej Żywności NATURA FOOD

ArtKulinaria objęły patronat internetowy nad najważniejszymi targami naturalnej żywności - NATURA FOOD!

 

Tarta i quiche - na czym polega rożnica?

Co jest tartą a co quiche? Czym się charakteryzują, a przede wszystkim czym różnią?
Wpis z cyklu Nazewnictwo kulinarne, w którym opisuję kwestię różnic pomiędzy podobnymi do siebie daniami.

 

zapraszam i pozdrawiam

Renata/ ArtKulinaria.pl