Witaj,
polecamy nasze wpisy z ostatniego czasu - i zachęcamy do gotowania oraz komentowania :-)
Szaszłyki z kaczki i suszonych śliwek
W chłodne dni poszukuję intensywnych aromatów, często z delikatną nutą slodyczy.Soczysta kaczka i mięsista, suszona śliwka to duet, który zawsze się sprawdza. Zobacz nasz przepis ...
Chrupiące pierożki z kaczką na konfiturze z cebuli
Mięso kaczki świetnie komponuje się z delikatną słodyczą. Jest oryginalne w smaku i aromatyczne. I niezależnie od tego, czy gra w daniu pierwsze skrzypce, czy jest jednym z wielu składników...
Makrela w białym winie z dodatkiem cytryny i ziół
Świeża makrela pieczona w białym winie ze świeżymi ziołami i cytryną. Podaję ją w postaci zimnej przekąski ...
Creme caramel i śliwki gotowane w czerwonym winie
Crème Caramel (Crème Renversèe) to klasyka wśród francuskich deserów. Delikatny, mleczno-waniliowy smak, wzbogacony bursztynowym karmelem ...
Tarta z masą karmelową i czekoladowym ganache
Wyobraźcie sobie czekoladowe ciasto, z którego po przekrojeniu wypływa bursztynowy karmel. Kruchy spód rozpływa się w ustach, a czekoladowy ganache uderza w kubki smakowe swoją głęboką mocą...
A na koniec zaproszenie do świata Quay
Quay - Food Inspired by nature. Peter Gilmore
Na Quay - Food Inspired By Nature trafiłam przypadkiem, poszukując na Amazon kolejnych publikacji, które miały trafić do naszej kolekcji książek kulinarnych. Co zwróciło moją uwagę? ...
pozdrawiamy
Renia i Rafał / ArtKulinaria.pl