Danie z rodzaju szybkich i nieskomplikowanych. Aromatyzowane rozmarynem piersi kurczaka podałam z kolorowymi warzywami. Takie proste zestawienia świetnie sprawdzają się, gdy w wypełnionym pracą i obowiązkami dniu trzeba znaleźć chwilę na przygotowanie posiłku.
Przepis z lokowaniem produktu
To drugi z cyklu Kulinarne Inspiracje Kamis przepis, w którym wykorzystałam zestaw - tym razem Kamis (rozmaryn, papryka słodka, czosnek, tymianek, oregano).
Drobiowe ragoût z warzywami i rozmarynem
Paprykę i cukinię kroimy na paseczki lub w kostkę. Szalotkę kroimy na ćwiartki, cebulę czerwoną i por w piórka. Piersi kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą, pieprzem oraz rozmarynem. Odstawiamy.
Na patelni przesmażamy na oliwie paprykę i cukinię z dodatkiem soli, pieprzu oraz przypraw z zestawu Kulinarne Inspiracje Kamis (papryka słodka, czosnek, oregano).
Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i wkładamy kawałki kurczaka, posypujemy mąką i przesmażamy do lekiego zrumienienia. Dodajemy cebulę, szalotki oraz por i szklimy. Podlewamy wywarem, dodajemy paprykę i cukinię, chwilę razem dusimy do miękkośi.
Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Pysznie, zdrowo, kolorowo:)
Piękne kolory! Prezentuje się bardzo apetycznie.
Wygląda wspaniale. Pyszności!
Jak pięknie podane :) Wygląda cudownie :)
Dodaj nowy komentarz