Szukaj

Krewetka na sałatce z owoców egzotycznych

Lekka i orzeźwiająca przekąska typu finger food. Doskonała na towarzyskie spotkania.


Polecamy też więcej przepisów na: Finger Food, Sylwestra, Przekąski,
Nasze inne propozycje, w których wykorzystaliśmy: krewetki, ananas, pomarańczę



Krewetka na sałatce z owoców egzotycznych

Składniki na 10 porcji:

  • 10 surowych krewetek Black Tiger 16/20
  • 1 kaki
  • 1 pomarańcza
  • 1 plaster ananasa
  • świeża kolendra
  • 2 ząbki obrane czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Przed przygotowaniem polecam:

  • poradnik o tym, jak używać i do czego stosować kolendrę

Przygotowanie:

Owoce obrać (pomarańczę wykroić z błonek), pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Kolendrę posiekać.

Surowe krewetki obrać ze skorupki. Patelnię mocno rozgrzać, wlać oliwę. Włożyć krewetki i czosnek. Smażyć z obu stron po około 1 minucie, przyprawić.

Do małych naczyń na finger food włożyć sałatkę owocową i nałożyć po 1 krewetce. 

Krewetka na sałatce z owoców egzotycznych / ArtKulinaria

Składnik główny: 
krewetki
Składnik główny: 
kaki
Składnik główny: 
pomarańcza
Składnik główny: 
ananas
Rodzaj dania: 
Ryby i owoce morza
Przekąska

Komentarze

Dodaj nowy komentarz

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania