Lekka i orzeźwiająca przekąska typu finger food. Doskonała na towarzyskie spotkania.
Polecamy też więcej przepisów na: Finger Food, Sylwestra, Przekąski,
Nasze inne propozycje, w których wykorzystaliśmy: krewetki, ananas, pomarańczę
Krewetka na sałatce z owoców egzotycznych
Składniki na 10 porcji:
Przed przygotowaniem polecam:
Przygotowanie:
Owoce obrać (pomarańczę wykroić z błonek), pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Kolendrę posiekać.
Surowe krewetki obrać ze skorupki. Patelnię mocno rozgrzać, wlać oliwę. Włożyć krewetki i czosnek. Smażyć z obu stron po około 1 minucie, przyprawić.
Do małych naczyń na finger food włożyć sałatkę owocową i nałożyć po 1 krewetce.
Komentarze
Dodaj nowy komentarz