Sezon na szparagi czas zacząć i aby w pełni smacznie go wykorzystać, warto rozważyć zaopatrzenie się w specjalny garnek z przedziału tematycznych, czyli garnek do szparagów.
Gotowane szparagi z masłem lub sosem holenderskim to jedna z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych przekąsek. Gotując szparagi musimy jednak mieć na uwadze to, że delikatne główki tego warzywa narażone są na rozgotowanie, co znacznie zuboża efekt zarówno wizualny, jak i smakowy. Dlatego warto mieć specjalne do gotowania szparagów naczynie.
Wiecej o szparagach: Porady, czyli jak kupować, przechowywać i gotować oraz Sezon na szparagi.
Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów garnków do gotowania szparagów i zawsze posiadają one wspólną cechę: są wąskie i wysokie na długość warzywa, a często zaopatrzone w specjalny koszyczek, który ułatwia wyjmowanie ugotowanych szparagów z garnka.
fot. Duka
fot. Elo Pol
fot. Silit
fot.: sxc.hu, Duka, El Pol, Silit
Komentarze
MI gotownie nigdy łatwo nie przychodziło, bo jak już się nastarałam to tu coś się przypaliło tam nie wyszło. Teraz mama kupiła mi garnki firmy welmax i gotowanie nabrało innego znaczenia, bo w końcu sprawia mi satysfakcję.
Dodaj nowy komentarz