Szukaj

W czym gotować szparagi?

Sezon na szparagi czas zacząć i aby w pełni smacznie go wykorzystać, warto rozważyć zaopatrzenie się w specjalny garnek z przedziału tematycznych, czyli garnek do szparagów.

Gotowane szparagi z masłem lub sosem holenderskim to jedna z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych przekąsek. Gotując szparagi musimy jednak mieć na uwadze to, że delikatne główki tego warzywa narażone są na rozgotowanie, co znacznie zuboża efekt zarówno wizualny, jak i smakowy. Dlatego warto mieć specjalne do gotowania szparagów naczynie.

Wiecej o szparagach: Porady, czyli jak kupować, przechowywać i gotować oraz Sezon na szparagi.

Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów garnków do gotowania szparagów i zawsze posiadają one wspólną cechę: są wąskie i wysokie na długość warzywa, a często zaopatrzone w specjalny koszyczek, który ułatwia wyjmowanie ugotowanych szparagów z garnka.

Garnek do gotowania szparagów Duka
fot. Duka

Garnek do gotowania szparagów Elo

fot. Elo Pol

Garnek do gotowania szparagów Silit
fot. Silit


fot.: sxc.hu, Duka, El Pol, Silit

Komentarze

pola (niezweryfikowany)

MI gotownie nigdy łatwo nie przychodziło, bo jak już się nastarałam to tu coś się przypaliło tam nie wyszło. Teraz mama kupiła mi garnki firmy welmax i gotowanie nabrało innego znaczenia, bo w końcu sprawia mi satysfakcję.

04 listopada 2013 - 16:55

Dodaj nowy komentarz

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania