Wyobraź sobie idealny garnek w twojej kuchni. Elegancki, ale nadzwyczaj trwały. Taki, który gotuje, serwuje i przechowuje. Oszczędza energię, jest łatwy w pielęgnacji i zawsze pięknie wygląda.
Każdy pasjonat gotowania przyzna rację stwierdzeniu, że najlepsze danie ma swój początek w najlepszym produkcie. Ten sam fakt dotyczy materiałów użytych do produkcji kuchennych naczyń do gotowania. Cel zawsze będzie ten sam. Smaczne i zdrowe posiłki w drodze przyjemnego gotowania.
Dlatego marka Silit opatentowała nowatorską technologię, będącą jedynym w swoim rodzaju połączeniem dwóch odpornych i trwałych materiałów. W efekcie swoich wieloletnich badań i testów powstał Silargan® - warstwowa, przeprowadzana w temperaturze 860 stopni kombinacja ceramiki ze ferromagnetyczną stalą. Takie połączenie znacząco wpłynęło na cechy materiału, tworzącego obecnie zdrowe, ekologiczne i przeciwalergiczne garnki.
Silargan® jest materiałem twardszym od stali. Zawsze błyszczącym i odpornym na zarysowania. Posiada idealną, niezwykle gładką powierzchnię. To czyni go materiałem antybakteryjnym, a nam gwarantuje nie tylko zdrowe gotowanie, ale również możliwość serwowania i przechowywania potraw w tym samym garnku. Potrawy dłużej zachowują świeżość, a ich smak pozostaje nienaruszony. Silargan® jest całkowicie obojętny pod względem smaku i zapachu. Ta idealna gładkość ma jeszcze jedną zaletę. Dużą łatwość pielęgnacji i czyszczenia. Naczynia wykonane z Silarganu® można również myć w zmywarce.
Całkowicie wolny od niklu Silargan® posiada właściwości przeciwalergiczne i jest idealny dla osób, które borykają się z uczuleniem na ten często występujący w naczyniach metal.
I na koniec istotna kwestia. Silargan®, dzięki obecności ferromagnetycznej stali, doskonale sprawdza się na wszystkich rodzajach kuchenek, również indukcyjnych i sensorowych. Solidny, stalowy rdzeń garnków wykonanych z tego materiału gwarantuje magazynowanie pozyskanego ciepła, a tym samym oszczędność energii.
Fot.: Silit
Komentarze
Dodaj nowy komentarz