Szukaj

Najnowsze wpisy

Witaj,

polecamy nasze wpisy z ostatniego czasu - i zachęcamy do gotowania oraz komentowania :-)

Kurczak i winniczki z porami w śmietanieSzaszłyki z kaczki i suszonych śliwek

W chłodne dni poszukuję intensywnych aromatów, często z delikatną nutą slodyczy.Soczysta kaczka i mięsista, suszona śliwka to duet, który zawsze się sprawdza. Zobacz nasz przepis ...

 

 

Chrupiące pierożki z kaczką na konfiturze z cebuliChrupiące pierożki z kaczką na konfiturze z cebuli

Mięso kaczki świetnie komponuje się z delikatną słodyczą. Jest oryginalne w smaku i aromatyczne. I niezależnie od tego, czy gra w daniu pierwsze skrzypce, czy jest jednym z wielu składników...

 

 

makrelaMakrela w białym winie z dodatkiem cytryny i ziół

Świeża makrela pieczona w białym winie ze świeżymi ziołami i cytryną. Podaję ją w postaci zimnej przekąski ...

 


 

Creme caramelCreme caramel i śliwki gotowane w czerwonym winie

Crème Caramel (Crème Renversèe) to klasyka wśród francuskich deserów. Delikatny, mleczno-waniliowy smak, wzbogacony bursztynowym karmelem ... 

 



 Tarta czekoladowaTarta z masą karmelową i czekoladowym ganache

Wyobraźcie sobie czekoladowe ciasto, z którego po przekrojeniu wypływa bursztynowy karmel. Kruchy spód rozpływa się w ustach, a czekoladowy ganache uderza w kubki smakowe swoją głęboką mocą...

 

 

A na koniec zaproszenie do świata Quay

Quay - Food Inspired by NatureQuay - Food Inspired by nature. Peter Gilmore

Na Quay - Food Inspired By Nature trafiłam przypadkiem, poszukując na Amazon kolejnych publikacji, które miały trafić do naszej kolekcji książek kulinarnych. Co zwróciło moją uwagę? ...


 



pozdrawiamy
Renia i Rafał / ArtKulinaria.pl